بر اساس پیشبینی متخصصان حوزه آیتی و اینترنت، ارزش صنعت فروشگاههای آنلاین در آیندهای نزدیک به 2 تریلیون دلار میرسد که این رقم، سریعترین میزان رشد در میان بازارهای دیگر است(چگونه یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنم). اگر شما دستی بر آتش کسب و کار و سودآوری دارید، این یک فرصت بسیار بزرگ است که باید آن را مغتنم بشمارید. تنها در سال 95 فروشگاه های اینترنتی در ایران درآمد 70 میلیارد تومانی داشته اند و رشد کسب و کارهای اینترنتی در ایران ادامه دارد و با شیب بسیار زیادی در حال افزایش است.
مراحل ساخت یک فروشگاه اینترنتی حرفهای
انتخاب نام دامنه مناسب
انتخاب دامین آدرس وبسایت مانند (a4164.ir) به اندازه انتخاب نام یک شرکت اهمیت دارد. این آدرس که شامل یک نام انتخابی (a4164) و دامنه (.ir) متصل به آن است، هویت کسب و کار شما در فضای آنلاین را نشان میدهد. نام دامنه، برند اینترنتی فروشگاه شماست، بنابراین در انتخاب آن باید دقت زیادی کنید و بهتر است پسوندهای مختلف نام انتخابی خود را به ثبت برسانید تا درآینده افراد مختلف از نام شما سو استفاده نکنند.
انتخاب پلتفرم و بستر مناسب برای سایت فروشگاه اینترنتی
اولین قدم برای راه اندازی سایت فروشگاهی انتخاب پلتفرم و بستری است که می خواهید فروشگاه خود را از طریق آن راه اندازی کنید. در این بخش شما سه راه دارید:
از پلتفرمهای آماده مانند ووکامرس، پرستا شاپ، مجنتو و … استفاده کنید:
سیستم مدیریت محتوا و پلتفرم های آماده بسیار زیادی مانند وردپرس در بستر اینترنت وجود دارند که به صورت کدباز منتشر شده اند و شما میتوانید از آنها به صورت رایگان برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود استفاده کنید و هر کدام از این سیستم ها دارای معایب و مزایایی هستند.
سیستم های آماده چند مزیت خاص دارند، از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رایگان هستند
- قالب های آماده زیادی برای آنها در اینترنت موجود است
- مشکلات و باگ های اولیه بسیار کمی دارند
افزونه های رایگان و غیررایگان آماده زیادی برای آنها موجود است که در زمان کم می توانید با استفاده از آنها برخی از نیازهای خود را برطرف کنید
پیش نیازهای راه اندازی فروشگاه اینترنتی
برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی در ابتدا لازم است چند قدم اساسی بردارید که شامل موارد زیر میشود:
- انتخاب حوزه کاری
- شناسایی و تعریف محصولات
- تامینکننده کالا
- تحقیق بازار
- انتخاب یک نام و یک شعار
نکاتی مهم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی بدون محصول
درست مانند مراکز فروش حضوری، فروشگاههای اینترنتی نیز با چالشهای فراوانی مواجهاند. برای بهحداقل رساندن این چالشها، قبل از ساخت آنلاین شاپ بدون سرمایه، حتماً نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
شهر، محله و منطقهای که در آن زندگی میکنید: با توجه به این موضوع میتوانید قدرت خرید و سلیقه مردم آن شهر را سنجیده و بهترین محصولات را متناسب با آن مردم برای فروش انتخاب کنید.
مردم بیشتر به چه محصولاتی نیاز دارند: اطلاع از محصولاتی که فروش بیشتری در شهر دارند، بسیار مهم است. بهعنوانمثال، در شهری مانند بانه، لوازم خانگی فروش بالایی را تجربه میکند. بهتر است تمرکز خود را روی محصولات پرفروش قرار دهید.
توجه به تخفیفها و فروش ویژه تامینکننده اصلی: بسیاری از تامینکنندگان و سایتهای پرفروش مانند دیجیکالا، در زمانهایی از سال محصولات خود را با قیمتهای ویژه میفروشند. شما بهعنوان یک سایت فروشگاهی نوپا میتوانید از این فرصت استفاده کنید.
آموزش رایگان ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای پیشرفته و کامل است که امکانات بسیار زیادی دارد. آموزش ساخت سایت فروشگاهی با وردپرس با چیزی که در این مطلب گفتیم تفاوت دارد، چون وردپرس پیچیدهتر است و یادگرفتن کار با وردپرس به زمان زیادی نیاز دارد. طریقه ساخت سایت فروشگاه اینترنتی با وردپرس به این صورت است که ابتدا باید یک هاست مناسب برای سایت فروشگاهی تهیه کنید. بعد از آن یک دامنه بگیرید و آن را به هاستتان متصل کنید.
تازه بعد از انجام این مراحل میتوانید به دانلود فایل زیپ وردپرس و نصب وردپرس بپردازید. فقط خرید بهترین هاست برای سایت فروشگاهی به تنهایی نیاز به دانش و مهارت خاص خودش را دارد. بقیه مراحل هم همینطور هستند و باید به مباحث مرتبط با طراحی سایت مسلط شوید.
حتی برای خرید سایت فروشگاهی آماده با وردپرس هم باید این اطلاعات را داشته باشید تا سایت مناسبی را خریداری کنید و پولتان هدر نرود. نحوه ایجاد فروشگاه اینترنتی به این صورت است که باید یک افزونه فروشگاه ساز به نام افزونه ووکامرس را روی وردپرس نصب کنید.
نصب ووکامرس، نصب المنتور، تنظیمات ووکامرس و کار با افزونه المنتور تنها بخشی از مهارتهایی است که باید داشته باشید. البته افزونههای فروشگاه ساز دیگری بهعنوان جایگزین ووکامرس وجود دارند، اما هیچ کدام به اندازه ووکامرس محبوبیت ندارند.
هزینه ساخت فروشگاه اینترنتی چقدر است؟
قطعا یکی از دلایلی که شما را به سمت ساخت فروشگاه اینترنتی کشانده، هزینه طراحی سایت فروشگاهی نسبت به راه اندازی یک فروشگاه فیزیکی است. البته منظورمان ساخت رایگان سایت فروشگاهی نیست! اصلا چرا از چیزی مانند سایت فروشگاهی که میتواند درآمد میلیونی در روز برایتان داشته باشد، انتظار رایگان بودن دارید؟
در مقالۀ هزینه راه اندازی فروشگاه اینترنتی، گفتهایم که هزینه ساخت سایت فروشگاهی از زیر 500 هزار تومان شروع شده و تا 100 میلیون تومان هم میرسد. اما هزینهای که برای شما دارد، هیچ یک از این دو مورد نیست. خودتان به صفحه تعرفهها بروید و هزینه ساخت وب سایت فروشگاهی با پرتال را ببنید.
خواهید دید که قیمت سایت فروشگاهی نسبت به درآمد چندین برابری (در ماه) که قرار است در آینده از فروشگاهتان درآورید، بسیار ناچیز است. اگر قیمت ساخت فروشگاه اینترنتی به نظرتان زیاد است، یعنی تصمیم ندارید فروشگاه موفق و پرفروشی داشته باشید؛ پس خیلی راحت بیخیال آن شوید! البته لازم نیست که حتماً هزینه زیادی برای طراحی سایت آنلاین شاپ بپردازید. ساخت فروشگاه اینترنتی ارزان اما حرفهای با پرتال کاملاً ممکن است.