به طور کلی هاست به دو دسته تقسیم میشود: هاست ویندوز و هاست لینوکس. لازم است، تعیین کنید، قصد دارید از هاست لینوکس یا از هاست ویندوز استفاده کنید. همانطور که از نام آنها پیداست. هاست ویندوز از سیستم عامل و نرمافزارهای مخصوص ویندوز استفاده میکند، هاست لینوکس هم از نسخه های سیستم عامل لینوکس استفاده میکند. اما کدام یک مناسبتر هستند. هاست لینوکس به صورت رایگان در اختیار کاربران میگیرد، اما هاست ویندوز که محصول شرکت مایکروسافت است، باید برای استفاده از آن هزینهای پرداخت کنید. هر دو آنها دارای سیستم قدرتمند و امن هستند. بسیاری از افراد معتقدند لینوکس بهتر و قویتر از ویندوز است، بنابراین رایگان بودن آن دلیلی بر ضعف آن نخواهد بود(آموزش نحوه انتخاب هاست مناسب برای سایت).
اکثر سیستم های مدیریت محتواهای معروف مانند وردپرس، جوملا و دروپال، توسط هر دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز پشتیبانی میشوند. اما هاست های لینوکسی سازگاری بیشتری با وردپرس دارند، در واقع سایت بر روی آنها سرعت و عملکرد بهتری دارد، به همین دلیل هاست لینوکسی برای افرادی که از وردپرس استفاده میکنند، بدون شک بهترین انتخاب است(آموزش نحوه انتخاب هاست مناسب برای سایت).
هاست اشتراکی یا هاست اختصاصی
هاست اختصاصی: در هاست اختصاصی یک سرور با تمام منابع و پهنای باند، اجاره میکنید. قیمت سرورهای اختصاصی بالاست، اما امکان شخصی سازی کامل و بهینه سازی را برای کاربران فراهم میکند، همچنین این هاستینگ بهترین امنیت، عملکرد و انعطاف پذیری را دارد. هاست اختصاصی بیشتر برای کسب و کارهای بزرگ و پرترافیک کاربرد دارد، همچنین این هاست برای وب سایت هایی استفاده میشود، که به سرور قدرتمند، پهنای باند و امنیت بالا نیاز دارند(آموزش نحوه انتخاب هاست مناسب برای سایت).
هاست اشتراکی: ابتداییترین و پرکاربردترین نوع میزبانی هاست اشتراکی است؛ قیمتهای مناسبی داشته و همه ویژگیهای لازم برای راهاندازی یک وبسایت معمولی را دارد. در هاستینگ اشتراکی یک سرور تقسیم بندی شده و در اختیار صدها یا هزاران کاربر قرار میگیرد که در این صورت افراد به طور مشترک از منابع، پهنای باند و حجم فضای آن استفاده میکنند. لازم به ذکر است که هاست های اشتراکی از امنیت و پایداری پایینتری برخوردارند. اما استفاده از هاست اشتراکی برای کسب و کارهای جدید و متوسط انتخاب معقولانهای است.
منظور از هاستینگ وب چیست؟
صرفنظر از اینکه چه تعداد وبسایت در اختیار دارید و این چندمین انتخاب سرویس هاست شماست، باید قبول کنید که این انتخاب به دقت بالایی نیاز دارد. زیرا آینده وبسایت و کسبوکار وابسته به آن، به خدمات و کیفیت سرویسهای میزبانی وابسته است(آموزش نحوه انتخاب هاست مناسب برای سایت).
اساساً، هاست وب، مکانی را برای شما فراهم میکند تا تمام فایلها و دادههای ضروری وبسایت خود را در آن ذخیره کنید. بعلاوه، از ارائه این دادهها به افرادی که از سایت شما از طریق مرورگرهایشان بازدید میکنند، مراقبت میکند.اطلاعات ذخیره شده ممکن است شامل تصاویر، ویدئوها، فایلهای HTML و حتی CSS باشد که تعیینکننده تم وبسایت از نظر ظاهری هستند.
هنگامی که کاربران از سایت شما بازدید میکنند، مرورگرهای آنها از این اطلاعات برای یافتن میزبان وب و دسترسی به محتوای وبسایت استفاده میکنند. به عبارت دیگر، بدون هاست وب، وبسایت شما به اینترنت متصل نخواهد شد.هاستینگ وب نه تنها یک عنصر ضروری برای راهاندازی هر وبسایتی است، بلکه میتواند تأثیر قابلتوجهی بر سئوی سایت شما نیز داشته باشد. به این دلیل که هاست وب، بر سرعت، امنیت و موارد دیگر سایت تأثیر میگذارد.با اهمیت هاست و انتخاب اصولی آن آشنا شدیم، در ادامه معیارهای مهمی را هنگام انتخاب یک سرویس هاستینگ باید مدنظر داشته باشیم، بیان خواهیم کرد.
معیارهای انتخاب هاست مناسب برای وبسایت چیست؟
اگر میخواهید از همان ابتدا به موفقیت سایت خود اطمینان داشته باشید، باید برای انتخاب هاست وبسایت خود، چند معیار را در نظر بگیرید که در ادامه توضیح خواهیم داد:
1. بررسی نیازهای اساسی وبسایت
برای شروع، بهتر است لیستی از نیازهای وبسایت خود تهیه کنید. پس از آن، با مقایسه لیست خود با آنچه که هر سرویس هاستینگ ارائه میدهد، میتوانید به راحتی آنها را اولویتبندی کنید. برای مثال، اگر وبسایت شما دارای ویژگی خاصی است، باید آن را در نظر بگیرید. اگر در حال ساخت یک وبسایت عکاسی هستید، لازم است که ویژگیهای سرعت و فضای ذخیرهسازی هاست را در اولویت قرار دهید. علاوه بر این، برخی از هاستها گزینههای شبکه توزیع محتوا (CDN) را نیز برای سایتهای پرمحتوا ارائه میدهند.
از طرف دیگر، وبسایتهای فروشگاهی بیشتر روی پهنای باند و امنیت تمرکز دارند. در واقع، برخی از هاستها خدمات مخصوص به فروشگاهها را ارائه میدهند. و در نهایت، به سیستم مدیریت محتوایی که میخواهید برای سایت خود استفاده کنید توجه داشته باشید.
وردپرس با افتخار بیش از 60 درصد از بازار سیستمهای مدیریت محتوا یا CMS را به خود اختصاص داده است (این رقم در ایران بسیار بیشتر است)، بنابراین بسیاری از شرکتهای هاستینگ وب، اقدام به ارائه هاست وردپرسی کردهاند که بطور ویژه برای این سایتها تنظیم شده است.
2. بررسی و مقایسه دوره اشتراک هاست
بسیاری از شرکتهای هاستینگ گزینههای متنوعی را برای مدت قرارداد سرویسهای خود ارائه میدهند. احتمالاً برنامههای ماهانه و سالانه و همچنین گزینههای تخفیفدار برای قراردادهای چندساله به راحتی قابلدسترسی هستند. این به این معنی است که باید مدت زمان تعهد خود را در نظر بگیرید. اغلب، هوشمندانهترین راهحل این است که یک سرویس را برای مدت کوتاه مثلاً یک ماه خریداری کرده و آن را ارزیابی کنید. در صورتی که از خدمات، کیفیت، هزینه و سایر فاکتورهای سرویس خود راضی بودید، برای بار دوم آن را برای مدت طولانیتر تمدید کنید.
3. بررسی آپ تایم و قابلیت اطمینان سرور
یکی دیگر از خدمات حیاتی که میبایست بررسی کنید میزان آپ تایم (Uptime) هاست است. این امر بر میزان قابلاعتماد بودن خدمات هاست تأثیر میگذارد. منظور از آپ تایم، درصد زمانی است که وبسایت شما آنلاین بوده و بدون هیچ مشکلی در دسترس کاربران اینترنت است.
به طور طبیعی، برای بیشتر صاحبان وبسایت، این مدت زمان اهمیت بالایی دارد و آپ تایم نزدیک به 100% میبایست توسط شرکتهای ارائهدهنده هاست ارائه شود.همچنین هنگام بهروزرسانی سرویسهای هاستینگ، معمولاً بازههای زمانی وجود دارد که سرور و هاست از دسترس خارج میشود. سرویسهایی را انتخاب کنید که کمترین زمان خارج از دسترس بودن را داشتهاند. برای این منظور، به نظرات سایر کاربران مراجعه کنید.
4. بررسی و مقایسه روند پرداخت و ضمانتهای هاست
از آنجایی که آینده وبسایت و سرویسهای هاستینگ ارائه شده مشخص نیست، بهتر است از همان ابتدا روند پرداخت و ضمانتهای مختلف سرویس هاستینگ خود را بررسی کنید. اگر از هاست خود راضی نبوده و یا کلاً سرویسهای آن با نوع وبسایت و کاربرد آن مطابقت ندارد، باید گزینههایی برای لغو قرارداد وجود داشته باشد. همچنین بهتر است از بازپرداخت هزینههای خود در صورت نیاز اطمینان حاصل کنید. در اولین گام بررسی کنید که هاستینگ چه چیزی را تضمین میکند و مسئولیت چه مواردی را بر عهده نمیگیرد. همچنین مهلت پرداخت نهایی سرویسها و روش پرداخت دورهای را بررسی کنید.
انتخاب هاست مناسب چه مزیت هایی دارد؟
در کنار Dmain یا همان آدرس سایت وسیستم مدیریت محتوا، مهم ترین گزینه ای که باید به آن توجه داشته باشیم، Host می باشد. طبیعتا زمانی که شما یک سایت را ایجاد می کنید فایل ها و اطلاعات بسیار زیادی را در اختیار خواهید داشت که برای نگهداری آن ها و استفاده از آن نیاز به فضایی دارید.
مقدار فضایی که از طرف Server در اختیار شما قرار می گیرد برای اینکه بتوانید اطلاعات خود را در آن ذخیره کنید، هاست یا همان میزبان نام میگیرد. برای خرید هاست مناسب و ارزان قیمت، شما می توانید به شرکت خدمات هاستینگ سرورکلیک مراجعه کنید و بهترین و حرفه ای ترین Host را سفارش دهید.
نکات مهم در خرید هاست مناسب، می تواند در عملکرد سایت شما تاثیر داشته باشد. انتخاب و خرید هاست لینوکسی و ویندوزی، یکی از مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید. شما می توانید با انتخاب هر یک از این مدل Host ها، از تفاوت هاست لینوکس و ویندوز، مطلع شوید(آموزش نحوه انتخاب هاست مناسب برای سایت).
چگونه سایت بسازیم؟ سادهترین روش ساخت سایت
چطوری سایت بسازم؟ میخوام سایت بسازم اما نمیدونم از کجا شروع کنم؟ چطور سایت درست کنم؟ این سوالات را خیلی در جمع افراد میشنویم و دغدغه این روزهای اکثر مردم این است که میخواهند سایت داشته باشند، اما نمیدانند از کجا شروع کنند. خلاصه اگر به این نتیجه رسیدهاید، که ساخت وب سایت حتی (کوچکترین!) فایدهای برایتان دارد، پس تا چند دقیقه دیگر صاحب یکی از این وب سایتها خواهید بود؛ البته قبل از آن، بیایید آموزش ساخت وب سایت در آموزشگاه آپادانا را به سادهترین شکل ممکن، یاد بگیرید.