ساخت فروشگاه اینترنتی برخلاف راه‌اندازی کسب و کار فیزیکی، به زمان و هزینه زیادی نیاز ندارد. شاید بپرسید چگونه فروش اینترنتی داشته باشیم؟ راه‌های مختلفی برای ایجاد و مدیریت فروشگاه آنلاین وجود دارد، اما در این مقاله قرار است شما را با ساده‌ترین روش راه اندازی فروشگاه اینترنتی آشنا کنیم. با این روش می‌توانید در کمترین زمان ممکن و بدون نیاز به صرف هزینه زیاد، یک سایت فروشگاهی کامل برای خودتان بسازید(چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم).

انتخاب نام دامنه مناسب

انتخاب دامین آدرس وبسایت مانند  A4161.ir به اندازه انتخاب نام یک شرکت اهمیت دارد. این آدرس که شامل یک نام انتخابی (a4164) و دامنه (.ir) متصل به آن است، هویت کسب و کار شما در فضای آنلاین را نشان می‌دهد. نام دامنه، برند اینترنتی فروشگاه شماست، بنابراین در انتخاب آن باید دقت زیادی کنید و بهتر است پسوندهای مختلف نام انتخابی خود را به ثبت برسانید تا درآینده افراد مختلف از نام شما سو استفاده نکنند.

گفتنی‌ها در این باره بسیار است، اما به چند نکته کوتاه زیر درباره انتخاب صحیح دامین وبسایت فروشگاه بسنده می‌کنیم:

  • به راحتی تایپ شود
  • کوتاه باشد
  • کلمه کلیدی در آن استفاده شده‌باشد (اگر امکانش باشد)
  • از عدد و خط فاصله (Dash) استفاده نشده‌باشد
  • قابل بخاطرسپاری باشد
  • چند فهمی نداشته باشد و بصورتی باشد که اگر کاربر نام دامنه شما را شنید بتواند به درستی آن را تایپ کند
  • اگر میتوانید پسوند های .com و .ir را همزمان ثبت کنید تا در آینده کسی نتوانداز نام شما سوء استفاده کند.

چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم

انتخاب فضای هاستینگ مناسب

در یک کلام، هاستینگ یا هاست به معنی فضایی است که تمام اطلاعات فروشگاه شما در آن نگهداری می‌شود. انواع و اقسام هاست وجود دارد که توضیح کامل آن‌ها یک مثنوی را پر می‌کند. کوتاه به شما بگویم که شما می‌توانید از دو نوع هاست اشتراکی و سرور مستقل استفاده کنید.

اگر شما می‌خواهید کوچک شروع کنید و محصولات کمی دارید، یک هاست اشتراکی ارزان‌قیمت می‌تواند کار شما را راه بیندازد. اما اگر افکار بزرگی در سر می‌پرورانید و می‌خواهید با قدرت به فضای آنلاین وارد شوید، می‌توانید یک سرور اختصاصی بگیرید و از سرعت و فضای بی‌اندازه آن لذت ببرید.

تفاوت بین دامنه و هاست چیست؟

 برای انتخاب بهترین شرکت ارائه هاستینگ چندین راه دارید. اول به فروم (انجمن)های مختلف سر بزنید، تاپیک‌های مربوط را بخوانید و شرکت‌ها را با هم مقایسه کنید. سپس، به سراغ سایت‌های رقیب بروید و ببینید از چه شرکتی خدمات گرفته‌اند، آیا برای آن‌ها جواب داده‌است؟ اگر بله، پس این شرکت، مناسب شما هم هست. در نظر داشته باشید که در حال حاضر دو نوع هاست از نظر سیستم عامل وجود دارد:

هاست ویندوز و هاست لینوکس. اینکه سرور هاستینگ شما از چه سیستم عاملی استفاده می کند، بستگی به زبان برنامه نویسی سایت شما دارد و بهتر است قبل از انتخاب هاست با برنامه نویس سایت خود مشورت کنید. هاست ویندوز برای سایت هایی که با فریمورک دات نت برنامه نویسی شده اند مناسب است و هاست لینوکس برای سایت هایی که با php برنامه نویسی شده اند مناسبتر است.

مقایسه طراحی سایت با PHP و ASP.NET

یک نکته بسیار مهم در انتخاب سرویس دهنده میزبانی دقت به کشوری است که هاست از آن گرفته میشود بهتر است اگر مشتریان شما را کاربران داخل ایران تشکیل میدهند از هاست داخل ایران استفاده کنید تا فروشگاه اینترنتی شما با سرعت بالاتری برای کاربران قابل دستری باشد.

تأثیر هاست و سرور در سئو سایت

حال که به اهمیت سرویس میزانی در مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی پی بردید بهتر است قبل از انتخاب یک سرویس دهنده میزبانی وب از قبل در مورد ان و مشتریان فعلی آن شرکت تحقیق کنید و با صرف هزینه معقول یک میزبان مناسب برای خود انتخاب کنید.

اولین قدم برای راه اندازی سایت فروشگاهی انتخاب پلتفرم و بستری است که می خواهید فروشگاه خود را از طریق آن راه اندازی کنید. در این بخش شما سه راه دارید:

از پلتفرم‌های آماده مانند ووکامرس، پرستا شاپ، مجنتو و … استفاده کنید:

سیستم مدیریت محتوا و پلتفرم های آماده بسیار زیادی مانند وردپرس در بستر اینترنت وجود دارند که به صورت کدباز منتشر شده اند و شما میتوانید از آنها به صورت رایگان برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود استفاده کنید و هر کدام از این سیستم ها دارای معایب و مزایایی هستند(چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم).

سیستم های آماده چند مزیت خاص دارند، از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رایگان هستند
  • قالب های آماده زیادی برای آنها در اینترنت موجود است
  • مشکلات و باگ های اولیه بسیار کمی دارند
  • افزونه های رایگان و غیررایگان آماده زیادی برای آنها موجود است که در زمان کم می توانید با استفاده از آنها برخی از نیازهای خود را برطرف کنید

نحوه ی وصل‌کردن هاست به دامنه سایت

اگر هاست و دامنه را از یک شرکت تهیه کرده باشید، قاعدتاً کار اتصال هم توسط آن‌ها انجام خواهد شد؛ اما اگر به هر دلیلی قرار بود خودتان فرایند اتصال را پیش ببرید، باید بدانید چگونگی انجام آن، بسته به فاکتورهای گوناگونی متفاوت است.

مثلاً اینکه هاستتان اشتراکی است یا سرور مجازی؟ برای هرکدام، سازوکار مختلفی تعریف شده است.

همچنین کنترل‌پنلی که روی سایت قرار دارد هم تعیین‌کننده است. نحوۀ اتصال دامنه به هاست در سی‌پنل، با نحوۀ اتصال در دایرکت ادمین تفاوت دارد.

به‌طور کلی، شما برای اتصال هاست به دامنه به NS مخفف Name Server نیاز دارید. توضیح اینکه NS چیست و به چه دردی می‌خورد، واقعاً از حوصله این مقاله خارج است و شاید باعث شود حتی قید طراحی سایت را هم بزنید.

فقط کافی است NSهایی را که ایمیل شده‌اند، کپی کنید. پس از آن، در بخش مدیریت دامنه – در جایی که آن را خریده‌اید به بخش مدیریت DNS بروید و تمام NSها را وارد کنید.

آموزش صفر تا صد طراحی سایت فروشگاهی

امروزه داشتن یک سایت از ضروریات برای هر کسب و کاری است و فروش بدون حضور در فضای آنلاین محکوم به نابودی است. اگر شما هم به دنبال طراحی سایت فروشگاهی هستید، در این دوره 0 تا 100 طراحی سایت آموزشگاه آپادانا آموزش می دهیم. در دوره طراحی سایت و سئو در تبریز تمام مباحث مورد نیاز یک سایت فروشگاهی بر روی یک پروژه واقعی آموزش داده می‌شود.

دوره آموزش طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی بدون کدنویسی؟

در دوره آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی شما یاد خواهید گرفت چگونه یک فروشگاه اینترنتی استاندارد را از صفر تا صد راه اندازی کنید و محصولات خود را برای فروش قرار دهید در واقع اگر هیچ دانشی از کدنویسی و دنیای وردپرس ندارید یا حتی اگر آشنایی اولیه با وردپرس دارید این دوره آموزشگاه آپادانا بسیار به شما کمک خواهد کرد(چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم).

چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم

به این مطلب امتیاز دهید