بازار سرپوشیده تبریز تنها یک مرکز خرید نیست، بلکه به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر محسوب می‌شود. دلیل آن، بزرگ بردن و وسعت بالای بازار تبریز است. همچنین از آنجا که بازار تبریز در اواخر حکومت زندیه و قاجار تاسیس شده است، یک مرکز تاریخی نیز به حساب می‌آید. در این بازار بیش از 5 هزار فروشگاه فعالیت دارد که در سفر به تبریز می‌توانید از همه آن‌ها دیدن کنید(سفری به دنیای کالاهای دست‌ساز تبریز: بازارهای قدیمی و محصولات آنها).

چرا بازار تبریز ؟

تیمچه مظفریه و راسته قیصریه بازار تبریز، از معروف‌ترین و زیباترین تیمچه‌ها و راسته‌ها در میان بازارهای مختلف ایران هستند. بازار تبریز محلی مناسب برای خرید اجناس درجه یک و عالی مانند فرش دستباف، آجیل، محصولات چرمی، پارچه، ادویه، صنایع دستی و … با قیمت‌های مناسب است.

آشنایی با بازار تبریز | بزرگ ترین بازار سرپوشیده ایران

سفرمان به سمت دیار اولین‌ها را آغاز می کنیم و راهی بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده ایران و وسیع‌ترین مجموعه مسقف و به هم پیوسته آجری جهان می‌شویم؛ بازاری کهن با طول یک کیلومتر که از میان حوادث و رویدادهای مختلف تاریخی گذر کرده و امروز، به عنوان میراثی ارزشمند به دست ما رسیده است. بازار تبریز 6500 حجره، 40 نوع شغل و صنف، 20 راسته، 35 سرا، 25 تیمچه، 11 دالان و چندین مدرسه، مسجد، کاروانسرا و حمام دارد که تمام این بخش‌ها در کنار هم کامل‌ترین سازمان اجتماعی را در میان بازارهای ایران به وجود آورده‌اند.

اکثر اجناسی که در بازار تبریز به فروش می‌رسند حال و هوایی سنتی دارند و از کالاهای پیشرفته مانند وسایل کامپیوتری و … در بازار خبری نیست. از مهمترین اجناسی که در بازار تاریخی تبریز به فروش می رسد می‌توان به فرش دستباف تبریز و آذربایجان، کیف و کفش چرم، ادویه، محصولات گیاهی و دارویی، آجیل، پارچه، شیشه و … اشاره کرد.

بازار های تبریز ثبت ملی و جهانی

این بازار به دلیل ویژگی‌های مهم معماری و تجاری در سال 1354 خورشیدی با شماره 1097 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و در مرداد 1389 با شماره 1346 نامش در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت؛ مساله‌ای که آن را به بزرگترین اثر ثبت جهانی شده ایران تبدیل کرد.

حال و هوای خرید در بازار تبریز چگونه است

در ادامه سعی می‌کنیم کمی شما را برای خرید و گشت و گذار در بازار تبریز یاری برسانیم. البته همانطور که گفته شد شما در حال حاضر، در بزرگترین بازار سرپوشیده جهان هستید و به احتمال خیلی زیاد، دست خالی از آن به خانه نخواهید رفت(سفری به دنیای کالاهای دست‌ساز تبریز: بازارهای قدیمی و محصولات آنها)

بازار امیر | طلا، جواهرات، عطر و لوازم آرایشی

بازار امیر از زیباترین و مهمترین بخش‌های بازار بزرگ تبریز به شمار می‌رود و بورس طلا و جواهر است. این بازار از شلوغ‌ترین و پرکارترین قسمت‌ها به حساب می‌آید و گردشگران و تاجران بسیاری را به سمت خود می‌کشاند. در مجموع در حدود 112 مغازه در این بازار وجود دارد که 102 مغازه آن به کار زرگری و جواهرفروشی و باقی دکان‌ها به در زمینه پارچه، عطر و لوازم آرایشی مشغولند.

تیمچه امیر | طلا و جواهر

قدمت این تیمچه که به دوره قاجار بازمی‌گردد، محل کار طلا و جواهرفروشان تبریزی‌ست و از معروفترین تیمچه‌های بازار محسوب می‌شود. این بخش در نزدیکی میدان شهر و ابتدای بازار تبریز قرار گرفته است و طرحی هشت ضلعی با حجره‌های دو طبقه دارد. تیمچه امیر بزرگترین گنبد آجری بازار را در اختیار دارد که به وسیله طاق‌های مقرنس و کاربندی‌های زیبا تزیین شده است.

تیمچه مظفریه | فرش دستباف

از معروفترین و زیباترین تیمچه‌های بازار تبریز محسوب می‌شود. تیمچه مظفریه از مهمترین مراکز تجارت فرش و قالی در استان آذربایجان شرقی به شمار می‌رود و نفیس‌ترین و زیباترین فرش‌های دستباف تبریز را می‌توان اینجا پیدا کرد. البته در این قسمت از بازار، حجره‌دارها به غیر از خرید و فروش قالی، به کار طراحی و مرمت انواع فرش‌ و تابلوفرش نیز مشغول هستند. خوب است این را هم بدانید که هیچ فرش ماشینی به هیچ طریقی به تیمچه مظفریه راه ندارد.

تیمچه شیخ کاظم | لباس‌های بچه‌گانه و زنانه

مجموعه تیمچه شیخ کاظم در محل تقاطع راسته جدید و راسته کفاشان بازار تبریز قرار گرفته است و از شمال به حجره‌های قیزبستی بازار، از شرق به راسته جدید، از جنوب به راسته کفاشان و از غرب به سرای گرجیلر می‌رسد. بیشتر دکان‌دارهای این تیمچه در کار فروش لباس‌های زنانه و بچه‌گانه هستند و صنف حوله‌داران نیز چند دکانی در این قسمت در اختیار دارند(سفری به دنیای کالاهای دست‌ساز تبریز: بازارهای قدیمی و محصولات آنها).

سفری به دنیای کالاهای دست‌ساز تبریز: بازارهای قدیمی و محصولات آنها

بازار بلورفروشان | قیزبستی بازار

این بازار در گذشته محل فروش وسایل شیشه‌ای مانند بلور در تبریز محسوب می‌شد. تیمچه‌ها و سراهای آن شامل تیمچه قندفروشان، تیمچه مظفریه، دالان بامچی لر، دالان حاج شیخ، دالان میرزا محمد، سرای میرزا محمد و سرای گرجیلر (جورجیلر) می شود(سفری به دنیای کالاهای دست‌ساز تبریز: بازارهای قدیمی و محصولات آنها).

بازار شیشه‌گر خانه | لوازم آرایشی و لوازم التحریر

 این بازار در گذشته محل فروش شیشه محسوب می شد و دکان های آن اغلب کار شیشه سازی می کردند. بازار شیشه‌گر خانه دو سرا به نام های حاج رسول و میرزاعلی النقی داشت که به وسیله شهرداری تبریز تخریب شد و در محل آنها بازار و پارک شمس تبریزی را ساخت. امروزه در این بازار می توانید انواع لوازم آرایشی و لوازم التحریر را خرید کنید. بازار شیشه‌گر خانه، بین خیابان تربیت و شهدا قرار دارد.

بازار کفاشان

 همان طور که از نام آن بر می آید این بازار از مهمترین مکان های تولید و عرضه کفش در تبریز محسوب می شود و دکان های آن محل دوخت و دوز و فروش انواع کفش های دست ساز است. از جمله بخش های مختلف این بازار می توان به تیمچه امید، تیمچه حاج ابوالقاسم، سرای امید، سرای حاج ابوالقاسم اشاره کرد.

بازار یمنی دوز

یمنی به نوعی کفش محلی تبریز که به چارخ شباهت دارد، گفته می شود. بازار یمنی دوزها نیز در قدیم محل دوخت این نوع کفش ها محسوب می شد(سفری به دنیای کالاهای دست‌ساز تبریز: بازارهای قدیمی و محصولات آنها).

راسته بازار

از بزرگترین بازارچه های تبریز که تیمچه و سراهای متعددی را در خود جای داده است و در آن اجناس مختلفی به فروش می رسند. از این بازارچه به عنوان بازار ملی نیز یاد می کنند(سفری به دنیای کالاهای دست‌ساز تبریز: بازارهای قدیمی و محصولات آنها).

به این مطلب امتیاز دهید