با دانشگاههای تبریز آشنا شوید.تبریز در کنار شهرهایی همچون تهران، اصفهان و شیراز به عنوان محبوبترین شهرها برای دانشجویان شناخته میشود. دانشگاههای با سطح علمی بالا، آبوهوای دوستداشتنی و خدمات رفاهی خوب این شهر را به بهترین گزینه برای دانشجویان تبدیل کرده است. اگر با دانشگاه های تبریز آشنا نیستید، ما در ادامه شرح کاملی از دانشگاههای این شهر ارائه خواهیم کرد.
دانشگاه تبریز
دانشگاه تبریز که در میدان اصلی این شهر واقع شده است، برترین دانشگاه این شهر از لحاظ امکات تحصیلی و رفاهی محسوب میشود. دانشگاه تبریز دومین دانشگاه تاسیس شده در ایران است که بنای آن در سال ۱۳۲۶ پایهگذاری شده است.دانشگاه تبریز شامل ۲۲ دانشکده است و به عنوان بزرگترین مرکز علمی شمال غرب ایران رشتههای تحصیلی مختلفی را تحت پوشش قرار میدهد.
دانشگاه صنعتی سهند
یکی دیگر از دانشگاههای سراسری تبریز دانشگاه صنعتی سهند است که سال تاسیس آن به سال ۱۳۶۹ برمیگردد. این دانشگاه در شهرک سهند تبریز واقع شده است و تاکنون ۳۰۵۴ مقاله در همایشها و نشریات داخلی منتشر نموده است.این دانشگاه در مقاطع کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری دانشجو میپذیرد و از دانشکدههای موجود در این دانشگاه میتوان به مهندسی برق، مواد، شیمی، معدن، مکانیک، پلیمر، عمران، مهندسی پزشکی و نفت اشاره کرد.
دانشگاه آذربایجان (شهید مدنی تبریز)
دانشگاه شهید مدنی یکی از دانشگاههای سراسری تبریز است که در جادهی تبریز- مراغه واقع شده است. این دانشگاه از لحاظ مساحت جزو بزرگترین دانشگاههای خاورمیانه محسوب میشود.
دانشگاه شهید مدنی با نام دانشگاه آذربایجان نیز شناخته میشود و تنها دانشگاه ایران است که دارای قطار اختصاصی است. این دانشگاه به جز رشتههای پزشکی، در سایر رشتههای تحصیلی از جمله علوم پایه، علوم انسانی و فنی دانشجو میپذیرد.
دانشگاه پیام نور تبریز
همانند همهی شهرهای دیگر، تبریز نیز یک دانشگاه پیام نور دارد که در خیابان حکیم نظامی واقع شده است. از ویژگیهای مهم این دانشگاه میتوان به مسیر آن اشاره کرد که سرراست است و از نقاط مختلف شهر میتوان به راحتی به آنجا نقل مکان کرد.این دانشگاه فعالیت مستقل خود را از سال ۶۶ آغاز کرده است و اکنون یکی از بهترین دانشگاه های تبریز میباشد که تا مقطع دکترا نیز دانشجو میپذیرد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
دانشگاه آزاد اسلامی تبریز یکی از بهترین دانشگاههای آزاد کشور میباشد که مابین سالهای ۹۰-۹۱ نیز بین دانشگاههای آزاد اسلامی رتبهی اول را به خود اختصاص داده بود.
این دانشگاه در ضلع شرقی اتوبان پاسداران واقع شده و اندکی از محیط شهری دور است. با این حال، مساحت و فضای بسیار بزرگی را در اختیار دارد.از جمله دانشکدههای آن میتوان به دانشکده مهندسی مکانیک، فنی، علوم پایه، معماری، علوم انسانی، دامپزشکی، بهداشت مواد غذایی، کشاورزی و علوم پزشکی اشاره کرد.
دانشگاه نبی اکرم
دانشگاه نبیاکرم یکی از بهترین دانشگاههای غیرانتفاعی تبریز است که امسال بیست و دومین سالگرد تاسیس خود را جشن گرفت. سه مجموعهی فنی مهندسی، علوم انسانی و هنر در این دانشگاه فعال هستند. این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد نیز با ۸ رشته در حال ادامهی فعالیتهای خود است.
دانشگاه سراج
از دیگر دانشگاههای غیرانتفاعی تبریز میتوان به دانشگاه سراج اشاره کرد. این دانشگاه فعالیت خود را از سال ۱۳۸۴ آغاز کرده است و ساختمانهای آن در مناطق مختلف شهر واقع شده است.
مؤسسهٔ آموزش عالی سراج مجموعاً در ۲۸ رشتهمقطع تحصیلی شامل ۵ رشته در مقطع کاردانی ناپیوسته، ۴ رشته در مقطع کاردانی پیوسته، ۱۱ رشته در مقطع کارشناسی ناپیوسته، ۶ رشته در مقطع کارشناسی پیوسته و ۲ رشته در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو میپذیرد.
دانشگاه اسوه
این دانشگاه در خیابان باغمیشه تبریز واقع شده است و طی سالهای اخیر تاسیس شده است. همانطور که گفتیم این دانشگاه به تازگی تاسیس شده است و امکانات رفاهی چندانی ندارد.
گروههای آموزشی این دانشگاه عبارتند از حسابداری، مدیریت، هنر، کامپیوتر، معماری، تربیت بدنی، روانشناسی، عمران، برق.
دانشگاه ربع رشیدی
موسسه ربع رشیدی در سال ۱۳۸۱ بنا نهاده شده است، این دانشگاه هدف اصلی خود را بر نوآوری نهاده است.هدف اصلی این موسسه تربیت نیروهای متخصص در ارتباط با نیازها، ارتباط با سایر موسسات علمی و پژوهشی جهت دستیابی به نوآوریهای جدید و ایجاد قطب کیفی علمی است. این موسسه در میدان شهید فهمیده تبریز واقع شده است.
دانشگاه رشدیه
موسسه آموزش عالی رشدیه تبریز با مجوزرسمی وزارت علوم در سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را شروع نموده است. این دانشگاه نیز همانند دانشگاه اسوه کمتر شناخته شده است و از لحاظ امکانات رفاهی نسبت به سایر دانشگاههای غیرانتفاعی ضعیفتر میباشد.
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با نام کامل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی تبریز، یکی از دانشگاه های تبریز است. این دانشگاه دارای ۱۱ دانشکده است. پس از انقلاب دانشکده پزشکی از دانشگاه تبریز منفک شده و بهطور مستقل فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و درمانی خود را تحت عنوان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تبریز ادامه داد.