فلش مموری یک قطعه الکترونیکی است که از اجزای بسیار حساسی تشکیل شده است. این قطعه الکترونیکی به یک جریان الکتریکی کم برای راهاندازی نیاز دارد و در صورتی که این جریان در اثر شوکهای الکتریکی، بیشتر از یک میزان معین باشد، میتواند سبب سوختن برد الکتریکی فلش مموری گردد(آموزش تعمیر فلش سوخته).
البته دلایل دیگری نظیر تماس فلش مموری با آب، گرمای زیاد، قطع ناگهانی برق و یا ضربات فیزیکی نیز ممکن است سبب سوختن فلش مموری شود. فلش مموری سوخته در وهله اول باید شناسایی شده و سپس به کمک ابزارهای مختلف تست شود تا از سوختن آن اطمینان حاصل کنیم(آموزش تعمیر فلش سوخته).
آموزش تعمیر فلش سوخته
پس از این که از سوخته بودن فلش مطمئن شدیم، میتوانیم از روشهای تعمیر فلش مموری سوخته برای تعمیر و رفع خرابی آن استفاده کنیم. البته این روشها همیشه کارساز نیستند و گاهی اوقات مجبوریم یک فلش مموری نو تهیه کنیم.پس یکی از مهمترین نکاتی که پیش از خرید فلش مموری باید به آن توجه کنیم، مرغوب بودن فلش و گارانتی معتبر آن است. در این مقاله سعی میکنیم روشهای تست و تشخیص فلش سوخته را بیان کرده و راهکارهایی به منظور تعمیر و رفع خرابی مموری سوخته ارائه دهیم.
اگر فلش مموری شما توسط کامپیوتر شناسایی نمیشود و مطمئن نیستید که سالم است یا نه، ما در این مقاله روشهایی را برای تست و تعمیر فلش مموری سوخته بیان خواهیم کرد. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید(آموزش تعمیر فلش سوخته).
دلایل سوختن فلش مموری
خرابی فلش مموری یکی از مشکلات رایج کاربران کامپیوتری است. خرابی فلش زمانی رخ میدهد که کامپیوتر به دلیل مشکلات نرمافزاری یا مشکل فیزیکی در تراشه فلش مموری، نتواند فرآیند خواندن و یا نوشتن آن را با موفقیت انجام دهد.
بسته به میزان آسیب، فایلهای خراب ممکن است اصلا باز نشوند یا دادههای مخدوش و غیرقابل استفاده در حافظه فلش وجود داشته باشد. اما چه چیزی باعث خراب شدن حافظه فلش میشود؟
برخی از رایجترین دلایل خراب شدن دادهها در فلش مموری عبارتند از:
اشغال حافظه NAND
مشکلات درایور USB
مشکلات نرمافزاری و بدافزار
قطع ناگهانی برق
عدم رعایت مراحل صحیح قطع و یا اتصال فلش مموری
مشکلات سیستم عامل
وقتی حافظه NAND فلش مموری در اثر استفاده مکرر فرسوده شود، ممکن است باعث خرابی و یا سوختگی خود فلش مموری شده و در این صورت فایلهای آن آسیب ببینند. نشانههای رایج خرابی فلش مموری در این حالت شامل ناپدید شدن فایلها، پیامهای خطا به صورت file not recognized و باز نشدن فایلها در فرمتهای اصلیشان است.
گاهی اوقات ممکن است خرابی ناشی از آسیب و یا عدم بروزرسانی درایور USB در کامپیوتر باشد. این مشکل با بروزرسانی و یا نصب مجدد درایور رفع میگردد.بدافزارها نیز ممکن است به حافظه فلش آسیب برسانند. البته این آسیب معمولاً به صورت نرمافزاری به فایلهای موجود در حافظه فلش وارد میشود اما گاهی اوقات نیز میتواند به دلیل افزایش فضای اشغالی و بروز بدسکتور، به سخت افزار آن نیز آسیب وارد کند.
قطع ناگهانی برق، قطع و وصل فلش بدون عملیات safe remove و مشکلات نرم افزاری در سیستم عامل نیز میتواند دلایل دیگری باشد که سبب آسیب به فایلها و یا خود فلش مموری خواهد شد. در ادامه روش تشخیص و عیبیابی فلش مموری را بیان خواهیم کرد(آموزش تعمیر فلش سوخته).
چگونه بفهمیم فلش سوخته است؟
برای تشخیص فلش مموری سوخته میتوان از نرم افزارهای مختلفی که به این منظور ارائه شدهاند استفاده کرد. یکی از ابزارهای مفید برای این منظور، نرم افزار Check Flash است که نسخه 1.17 آن به صورت رایگان در دسترس کاربران ویندوز قرار دارد.
کاربرد Check Flash، تست سکتورهای موجود در فلش مموری سوخته است. به کمک این نرم افزار میتوان سرعت خواندن و نوشتن، قابلیت ویرایش اطلاعات پارتیشن، ذخیرهسازی و بازیابی درایو را تست کرد. برای استفاده از آن، مراحل زیر را دنبال نمایید:
- ابتدا نسخه رایگان Check Flash را دانلود کرده و برنامه را اجرا کنید.
- سپس فلش مموری سوخته یا خراب خود را به کامپیوتر وصل کنید.
- در پنجره اصلی مربوط به نرم افزار، گزینههای Access type، Action type و Information وجود دارد. از قسمت Access type میتوانید نوع دسترسی خود را انتخاب کنید.
- توصیه میکنیم گزینه As logical drive را تیک بزنید. در قسمت Action type هم گزینه Write and read test را تیک زده و در نهایت روی گزینه Start کلیک کنید.
- نحوه کار با Check Flash
- با این روش تست فلش مموری آغاز شده و اطلاعاتی نظیر خطاها، سرعت خواندن، سرعت نوشتن، سیکلهای کامل و غیره در قسمت Information نمایش داده خواهد شد.
- در صورتی که در قسمت خطاها، File or device error را مشاهده کنید، به این معنی است که فایلها و یا فلش مموری شما آسیب دیده است.
حال سؤالی که پیش میآید این است که آیا بازیابی اطلاعات فلش سوخته ممکن است؟ برای پاسخ به این سؤال روشهای تعمیر و ریکاوری فلش سوخته را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
روشهای تعمیر فلش مموری سوخته
فلش مموری یک قطعه ذخیرهسازی قابلحمل است و به همین دلیل در طول روز به سخت افزارهای مختلفی از جمله کامپیوترها، گوشیهای موبایل، دوربین و غیره متصل میشود. همین مسئله باعث میشود که مشکلات زیادی برای این قطعه کوچک الکترونیکی به وجود آید.
حالتهای مختلفی که احتمالا فلش مموری دچار آسیب شده است عبارتند از:
- درایو فلش USB را به کامپیوتر وصل میکنید اما درایو در File Explorer نشان داده نمیشود.
- کامپیوتر درایو فلش USB را شناسایی میکند اما پیغام drive is not accessible نمایش داده میشود.
- ویندوز از شما میخواهد پیش از باز کردن فلش مموری و دسترسی به اطلاعات آن، فلش را فرمت کنید.
- سایر خطاهای ناآشنا مانند RAW، no media و غیره مشاهده میشوند.